Nye Tang-dynastiet TVs kinesiske nytår spektakulære tilbyder en virkelig fristende række dance år byder på helt ny dans trupper og trække på 5.000 års historie der spænder over en bred vifte af forskellige folkelige traditioner fra Mongoliet til Tibet for at den Yunnan region i Kina.

Roste koreograf Yung Yung Tsuai har arbejdet med spektakulære siden starten i 2004. Ms. Tsuai kom til USA i 1970 at studere moderne dans på en Martha Graham legat. Hun opholdt sig på med firmaet Graham og stadig underviser på Martha Graham skolen for moderne dans i dag.

Ms. Tsuai siger spektakulære er en særlig meningsfuld produktion for en masse mennesker fordi “over de sidste 100 år, mange af Kinas rige traditionelle kultur er blevet ødelagt. Mennesker har mistet deres rødder,”siger Ms. Tsuai. “Vores kunstnere vil helhjertet at viderebringe deres kultur og traditioner til publikum til at minde om dem, og selv om, hvem kinesiske er.”

Hundredvis af dansere fra hele USA og Canada indøvet næsten hver dag i over et år. Yung Yung Tsuai er en af seks dance lærere, som alle er uddannet fra Kinas øverste danseskoler, hvilket resulterer i en samlet værdi af mere end hundrede år af uddannelse og erfaring. Med så mange ekspert lærere, Ms. Tsui siger, “samarbejde er en vigtig del af projektet.”

Selvom koreografer bruger traditionelle temaer og typografier, kombinere mange danse faktisk stilarter af både øst og vest, fusing ballet teknikker med udtryksfuldhed af klassisk kinesisk dans. Alle dansere træner flittigt i både. Ms. Tsuai siger ballet hjælper danserne udvikle færdigheder kræves for at udføre de klassiske kinesiske bevægelser.

For Ms. Tsuai, hvad er unikt ved spektakulære er ikke lige danse, selv eller de blændende kostumer, det er hvordan dansene påvirke publikum. For de par minutter, at hvert stykke er præsenteret på scenen, hun siger, at seerne vil føle de har indtastet en tid og sted styret af riddertiden, loyalitet og ærlighed €” et sted, hvor skønhed og ro hersker. “Vi ikke bare vise folk, traditionelle kinesiske kultur; Vi er begyndt at vågne op den del af dem, der længes efter skønhed og godhed,”sagde Ms. Tsuai.

Dette er, hvad trækker hende tilbage hvert år, undertiden som koreograf, undertiden som en danselærer. Og hun siger, dette er hvad der motiverer hundredvis af dansere, der giver deres liv til en håndfuld dage om året, når showet kommer til scenen.

“Kunst er mad for sjælen,” sagde Ms. Tsuai. “Hvis du ser kunst, som fremmer fred og harmoni, du vil medbringe hjemmet. Det er, hvad der er vigtigt. I de sidste mennesker boede som hvis de var i en guddommelig realm. Daglige liv var ikke nødvendigvis religiøs, men det var meget spirituel. Når kunsten præsenterer den skønhed og positive side af den menneskelige natur, kan det positivt påvirke folk i hvordan de relaterer til andre i deres daglige liv.”

Ms. Tsuai er sikker på at publikum vil forlade NTDTVS kinesiske nytår spektakulære følelse ikke kun underholdt men næret og forynget ved denne sandt festmåltid for sjælen.