Lydbøger er bøger eller medier, der indeholder hørbart materiale, normalt musik. De kan lyttes til ved hjælp af hovedtelefoner som en mp3-afspiller og øretelefoner. Lydbøger er en ny type medier. Lydbøger ligner traditionelle trykte bøger, men i modsætning til trykte bøger, kan downloades fra internettet og bruges med bærbare elektroniske enheder som en iPod eller mobiltelefon. Forkortelsen “lydbog” henviser til udtrykket “hørbar bog”.

Lydbøger kan bruges til en række forskellige formål, herunder at studere, sove og blot læse. En lydbog er simpelthen en optagelse af en person, der læser en bog. Mange lydbøger er i deres oprindelige ord-for-ord-format. Der er dog nogle, der er tilgængelige i andre formater. En lydbog kan beskrives som en “forkortet” læsning. Lydbøger beskrives dog ofte som en kortere version af en udskrevet kopi. Lydbøger er en lytteoplevelse, der giver dig mulighed for at høre forfatterens stemme, men du vil normalt høre ordene talt langsomt, så du bedre kan forstå historiens betydning.

Ligesom talende bøger har lydbøger mange fordele i forhold til trykte versioner. Lydoptagelser kan udføres med høj hastighed, så det er svært at gå glip af en højttaler eller udtale ord forkert. Lydbøger fra lydbogreolen.dk indeholder ofte fremragende sprogoversættelser, som gør det muligt for selv dem, der ikke taler engelsk, at forstå betydningen af det, de hører. Lydbøger, i modsætning til talende bøger kan afspilles igen og igen, så hvis du tilfældigvis har en, kan du altid afspille den igen.

Lydbøger er halvdelen af prisen på trykte bøger, hvilket er en enorm fordel i forhold til talende optagelser. Lydbøger kan også gives gratis til venner, familie og forretningsforbindelser. Professionelle skuespillere vil give professionelt mestrede optagelser gratis, da der ikke er behov for at købe eller downloade optageudstyr. Der er aktører, der kan opkræve betaling for professionelle tjenester, især hvis de bliver brugt til forfremmelsesformål.

Lydbøger har også den fordel, at de er bærbare. Mange hjemmecomputere har funktioner til lydoptagelse i både lydafspilnings- eller videoformater. Mange mennesker bruger bærbare optageenheder som båndkassetter eller kompakte diske til at optage lyd, fordi hjemmecomputerens lydoptagelsesfunktioner er så begrænsede. Disse optageenheder kan kun optage med en bestemt hastighed, så det er nogle gange ikke muligt at overføre en lydbog fra en computer til et bånd eller en cd.

Lydbøger er en fantastisk måde at holde lytte og få motivationen til at læse videre. Tanken om at læse en bog efter at have været vågen i to timer er nok til at tale for sig selv. At lytte til lydbøger i så lang tid kan ofte være nok til at genoplade batterierne. Selv hvis lydbøger ikke er noget, du ofte lytter til, at have en i lommen eller dokumentmappe betyder, at du altid kan finde den. Audiobook forbrugerne har en større mulighed for altid at have en lydbog i deres hænder, hvilket er en af de største fordele.